Pembantu Rumah Filipina Dirogol Mohon Diselamatkan Di Facebook


Pembantu Rumah Filipina Dirogol Mohon Diselamatkan Di Facebook


Ramai pastinya sudah membaca kisah ini. Mungkin anda juga telah menonton video Pembantu Rumah Filipina Dirogol Mohon Diselamatkan Di Facebook tersebut.Video tersebut telah dimuat naik oleh mangsa yang bekerja sebagai pembantu rumah di Bahrain.

Mangsa iaitu Abby Luna mendakwa beliau dirogol oleh anak majikan beliau yang juga seorang penagih dadah. Abby Luna mendakwa beliau bukan sahaja mengalami penderaan seksual malahan pernah ditumbuk dan mengalami kesan lebam di beberapa bahagian badan.

Aduan yang dibuat kepada majikan langsung tidak diendahkan dan beliau pula dipersalahkan. Kerana terlalu tertekan Abby Luna telah memuat naik video ini di facebook untuk mendapatkan bantuan. Pihak kedutaan Filipina yang menyedari tentang perkara ini telah bertindak menyelamatkan beliau pada hari tersebut.

Jika kita amati berita seperti ini memang biasa terjadi kepada pembantu-pembantu rumah dari asia tenggara yang bekerja di negara-negara arab. Mereka suka mengambil kesempatan kepada pembantu-pembantu rumah mereka 

0 Response to "Pembantu Rumah Filipina Dirogol Mohon Diselamatkan Di Facebook"

Post a Comment