Ada masalah dengan UBI BADAK .



ASSALAMUALAIKUM


Haiiii . Ada orang tak ? Lama tak nampak . Eh? 
Datang balik tetiba nie sebab ada masalah . Masalah pasal  "UBI BADAK" Ada yang pernah dengar, ada yang tak pernah dengar dan ada yang baru dengar. Aku baru tau je pasal kewujudan ubi badak nie  Tu pun sebab kawan yang bagitau . Yala, tengah pening fikir pasal produk inovasi, tak tau nak buat makanan apa, tak tau nak pilih produk apa tetiba kawan sebut pasal ubi badak nie . Beliau nie orang Kelantan sebab tu la beliau kenal . Kalau bagitau kat orang Kedah mcm aku nie memang tak tau la . Dia kata ubi badak tu ada kat Kelantan dengan Terengganu je. Tu pun ada time musim tengkujuh. Haa ! maknanye sekarang laaaaa . Aku pun dengan confidentnye nak buat KEROPOK UBI BADAK

Alaaaa. Nak buat mcm keropok ikan yang keras bila goreng dia kembang tu . Haaa, yang tu la . Tapi masalahnye sekarang aku tak tau sangat pasal ubi badak nie . Macam mana nak dapatkan kat Kuantan nie pun taktau .Dah la dengan banjir pulakkk . Dugaan. Kat google pulak tak banyak pasal ubi nie .

Nak minta tolong kat semua kawan2 blogger yang mana tau pasal ubi nie boleh la cerita sikit . Kalau blogger sekalian taktau tapi ada kawan2 pada blogger yang tau boleh la bagitau mcm mana nak contact kawan blogger tu. Urgent ! huhuhu . Sejak dua menjak nie asyik nak menagis je mengenangkan pasal project inovasi nie. Nie dah la final project, kena pulak buat produk inovasi dalam masa tempoh dua bulan . 

Kalau ada apa2 maklumat taupun apa2 jela pasal ubi badak nie boleh wechat : wanieeey93 ataupun bagi kat FB pun tak pe .
OK ! trima kasihhhhhhhhh sgt2 . ^_^





1 Response to "Ada masalah dengan UBI BADAK ."

  1. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete