BROGA HILLS la ! :D


Wahhhhhh ! teruja abis bila aku dapat peluang nak panjat bukit yg tinggi (tinggi ke ? bagi aku tinggi giler sbb awai2 dh semput) Nak test stamina yang tak berapa nak mina-mina sangat nie dengan panjat Br0ga .. Dari Segambut kami bert0lak ke Semenyih.. Sampai sana dlm pukul 8 pagi .. Sampai je kaki bukit, baru nak start panjat aku nampak ramai 0rang turun.. Apsal ???? Ceh, rupa-rupanya di0rang dah nak balik daaaa.. Di0rang panjat dari pukul 4pagi lagi.. 0oo makkk, malu >.< Orang dah nak balik ,kami baru nak panjat .. 

Penat w0o, baru panjat 3,4 langkah dah semput.. Dengan air tak bawak, memang nak je aku gigit2 p0k0k kat skeliling ..


Touch up dulu...Time nie dah sampai atas tapi bel0m betul2 atas..
Ada yg lagi atas tengah tunggu..

Rehat Dulu..


Nampak2 je batu besar nie ter0s duduk.. Dah tak heran 0rang kiri kanan, penat wehh :(


Aku yg gayat teng0k dia bdiri macam tu..


MOTIVASI ...... kal0 budak kecik nie tak sampai atas nie, aku pun tak sampai..

Naim ....Nie dia adik kawan aku yang punya la semangat nak naik.. Awai2 tu dah pancit tengah jalan tapi tak kan nak tinggai plak kan, paksa jugak naik atas .. Aku 0k je kalau nak tinggal dia sebab aku b0leh d0k dgn dia , hehe .. Serius aku pun tak larat nak teruskan.. Dekat nak sampai, dia dah semangat nak naik lagi, aku je yang tak bersemangat dah .. Tapi tak kan nak menyerah awai , budak kecik tu pun b0leh naik sampai atas, buat malu je kalau aku tak naik sekali..


TADAAAAA, cantik x ? Macam kubur cina pun ada jugak.. (Abaikan kapel tersebut)



Ape kes nie ? HAHAHA


Itu Kabus ye, bukan asap kemenyan..


Allah.. gem0knya akuuuuuuuuuu..

HAHA, canti id0k pemandangannya??  (Ok, sumpah aku tak kenal laki kat sebelah tu, tetiba je dia ada kat situ)

Amik masa rehat2.. Dah tak b0leh nak naik atas lagi.

Best ! Bestttttt


Macam tak caye dah sampai atas , hehe.. Yang sebetulnye tinggi lagi tapi kudrat sampai sini je...


Time turun rasa cepat je sampai .. Tapi jalan curam jugak .. Kalau jatuh tu, maunye g0lek2 hindustan jugak.. Tapi yang aku pelik melik dari aku naik sampai aku turun, budak2 kecik ramai yang naik .. Macam mana di0rang b0leh naik tinggi dari aku ? Tak penat ke bebudak tu.. Aku yang risau tengok, buatnye jatuh, huhuhu ..

Sampai2 bawah terus cari air nak hilangkan penat lelah .. Balik rumah, terus tid0 tak ingat dunia..






18 Responses to "BROGA HILLS la ! :D"

  1. wah cameraman yg bijak...nice pic

    ReplyDelete
  2. best2x.. fida pum pernah smpai..sejuk dan nyaman kt ats sana.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk sgt.. Berbal0i dgn penat lelah sbl0m sampai :)

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. syoknya. ni part paling saya suka. manjat memanjat. hehe

    ReplyDelete
  5. cantik gmbr..tapi mmg btul la, tgok budak2 naik smpai tu yg jadi smangat nak naik smpai puncak..akhirnya berjaya jugak..x pe, next time try lagi yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuat sungguh budak2 2.. malu kite yg dh bes0r nie.. huhu

      Delete
  6. kawan nurina pun baru pergi broga hari tu.. rasa nak pergi juga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, 1 ari nnti Nurina pasti ada kat atas sana.. Mungkin lagi tinggi dari kite , hehe

      Delete
  7. cantik gambar..sy panjat sebelum subuh dpt tengok sunrise..:)
    penat tp best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh ! jeles! jeles dpt tgk sunrise :D

      Delete
  8. woot woot..rajinnya panjang bukit...tetiba ade gambar orang kelabu background ade kaler..ingat kan hantu tadi..lulz...XD

    Perlu ke Free Education di Malaysia?

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/04/free-education-do-we-really-need-it.html

    ReplyDelete
  9. dah lama nak pergi tapi belum berkesempatan lagi...huhuhu

    ReplyDelete